Donny van de Beek

Donny van de Beek: “Ajax zal altijd een onderdeel van mijn leven zijn”

wes
0 Shares

LET OP!
Dit artikel is meer dan een halfjaar oud en wordt wellicht niet (goed) op de nieuwe website weergegeven. Excuses voor enige ongemak.

Donny van de Beek heeft in een interview over zijn periode bij Ajax en nieuwe club Manchester United gesproken.

Er werd gevraagd hoe de transfer naar Manchester United tot stand kwam. “Ik kreeg op een gegeven moment van mijn manager Guido het bericht dat Manchester United concreet werd, dat ze door wilde pakken. Uiteindelijk is het toen heel snel gegaan: ze meldden zich bij de club, heb ik de trainer (Solksjaer) gesproken en is alles rond kunnen komen. Het gevoel was heel goed.”

De trainer toonde meteen veel vertrouwen: “Het gesprek met Solksjaer was een heel duidelijk gesprek. Het ging over hoe hij het allemaal voor zich ziet. We hebben over voetbal gepraat, maar ook over veel andere dingen. Het was een goed gesprek en alles klopte gewoon. Hij zei jouw kwaliteiten zijn liggen in de 16 komen, doelpunten maken en assists geven. In die rol wil hij mij ook zien.”

Donny zal Ajax niet snel vergeten, maar was wel toe aan een nieuwe stap. “Ajax zal altijd een onderdeel van mijn leven zijn, maar het is nu tijd voor een volgende stap. Deze kans wilde ik grijpen, hier heb ik ook lang op gewacht. Ik ga Ajax heel erg missen, de mensen van de club, alle trainers. Ik heb zo’n mooie tijd hier gehad, niet in woorden te omschrijven. Zoveel mooie dingen heb ik hier meegemaakt, die vergeet ik nooit meer.”

Over de keuze om rugnummer 34 te kiezen vertelde hij het volgende: “Ik heb nagedacht over rugnummer 34 (van Nouri), om daar mee te gaan spelen. Het is mooi als je dat kan doen, maar het brengt ook iets mee. Je moet er wel mee om kunnen gaan. Ik vind het mooi dat ik met dat nummer kan spelen en dat ik voor de familie iets kan doen. Dat vind ik ook belangrijk. Ik heb met de broer van Nouri (Mohamed) daar over gehad en uiteindelijk was de keuze snel gemaakt.”

wes

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.