Sandro Tonali

Toptalent Sandro Tonali verkast naar AC Milan

Sandro Tonali vertrekt naar AC Milan. De twintigjarige middenvelder is woensdagochtend aangekomen om zijn medische keuring door te lopen. Tonali maakte dinsdag op woensdagnacht zelf op Instagram al bekend over te stappen naar AC Milan door een foto van jonge versie van hem in een Milan-shirt te posten.

Tonali werd de afgelopen maanden constant in verband gebracht met een overstap naar alle Italiaanse topclubs. Het leek er lang op dat Internazionale hem zou overnemen van Brescia en Internazionale hadden zelfs een akkoord, maar uiteindelijk is toch AC Milan er in geslaagd om de middenvelder binnen te halen. Tonali is al van kleins af aan fan van AC Milan.

Brescia nam de middenvelder in 2012 op twaalfjarige leeftijd over van Piacenza en daar ontpopte hij zich tot toptalent. Tonali speelde 89 officiële wedstrijden voor Brescia, waarvan 35 afgelopen seizoen in de Serie A. Hij kon niet voorkomen dat de club degradeerde.

Transferexpert Fabrizio Romano meldde vorige week al dat de transfer van Tonali naar AC Milan rond was. De drievoudig Italiaanse international maakt volgens verschillende Italiaanse media in eerste instantie op huurbasis de gang van Brescia naar Milaan. In een speciale huurconstructie betaalt AC Milan eerst tien miljoen euro voor de huurperiode en hebben een optie tot koop ter waarde van vijftien miljoen euro. Door bonussen kan het totale bedrag voor Brescia nog oplopen met tien miljoen euro.Total
0
Share