Manchester United

Manchester United heeft eerste aankoop binnen

Manchester United heeft hun eerste aankoop deze transferperiode binnen. Atalanta en Manchester United waren in oktober al rond over de transfer van Amad Diallo, maar pas nadat de transfermarkt gesloten was. Vanaf vandaag sluit de talentvolle aanvaller bij de gedeelde koploper van de Premier League aan.

De 18-jarige Diallo komt voor omgerekend 25 miljoen euro over, wat op kan lopen tot 40 miljoen euro. Hij speelde in totaal vijf keer voor Atalanta, waarin hij twee keer scoorde.

De in Ivoorkust geboren aanvaller is een veelzijdige, technisch begaafde speler. Hij kan op verschillende posities spelen, maar is voornamelijk gehaald voor de rechtsbuiten positie. Daar ontbreekt een speler volgens United-trainer Solksjaer, die hem goed kan gebruiken.

“Ik hoop dat hij snel bij ons zal zijn. Ik ben erg blij om hem binnen te halen. Ik denk dat hij zijn kwaliteiten al een aantal keer heeft laten zien. Natuurlijk moet hij in Engeland leren spelen, dat is een ander niveau van voetbal. We geven hem de tijd om zich te ontwikkelen en zich uit te drukken”, zei zijn nieuwe trainer.

Nieuwe Lionel Messi

Atalanta-aanvoerder Papu Gomez vergeleek de rechtsbuiten met Lionel Messi, superster van Barcelona. “Hij is een toekomstige ster, geloof me. Tijdens onze training lijkt hij op Messi! Je kan hem niet stoppen.”


Ivoorkust of Italië

Diallo werd de eerste speler die in 2002 geboren was die in de Seria A scoorde.

Hij speelt al sinds 2015 in de jeugdopleiding van Atalanta en ontving in december zijn Italiaanse paspoort. Dit betekent dat hij voor het nationale elftal van Ivoorkust én Italië uit mag komen.

Bekijk een compilatie van het talent
Total
0
Share