Dit is de reden waarom Barcelona rugnummer 10 blijft gebruiken

Rugnummer 10

FC Barcelona zal nooit rugnummer 10, ten ere van Lionel Messi, kunnen ‘bevriezen’. De Argentijnse grootheid is afgelopen week definitief vertrokken uit Camp Nou en ook al zouden de Spanjaarden zijn rugnummer nooit meer willen gebruiken, lijkt dat geen optie. Dit is de reden waarom.

De afgelopen 13 seizoenen droeg Messi het nummer 10-shirt, nadat hij eerder nummer 30 en vervolgens 19 in zijn jongere jaren droeg. Het komende seizoen zal er echter een nieuwe speler zijn die de zware taak krijgt om om hem op te volgen in het iconische shirt.

Een shirt-collectie van Lionel Messi

De reden? Volgens de regels van de Spaanse voetbalbond moeten alle LaLiga-teams de rugnummers van 1 t/m 25 gebruiken. Keepers moeten zelfs 1, 13 of 25 dragen terwijl jeugdspelers die in het eerste team worden gebracht 26 tot 50 kunnen hebben.

Barcelona heeft de optie om nummer 10 van Messi niet meer te gebruiken: dit betekent echter wel dat er ook een plek in de selectie moet worden opgeofferd. Hoewel er nog niets over bekend is lijken de Catalanen dat niet van plan te zijn.

We zijn benieuwd wat Barcelona gaat doen. Als het aan ons ligt wordt het rugnummer 10 nooit meer bij Barcelona gebruikt.

Bekijk Messi zijn eerste doelpunt