Rebecca Quinn

Canadese voetballer komt uit de kast als transgender

De Canadese voetballer Rebecca Quinn heeft via Instagram bekendgemaakt als transgender door het leven te willen gaan. De 25-jarige middenvelder heeft volgens eigen zeggen ‘eindelijk de moed gevonden’ en hoopt een voorbeeld voor velen te zijn.

Quinn geeft zelf aan nooit te verborgen hebben transgender te zijn. “Ik vroeg mezelf wel steeds af wanneer ik het publiekelijk bekend zou maken. Vandaag is die dag aangebroken. Ik wil er zijn voor de ‘queergemeenschap’ die het niet gewend is zo’n publiekelijk persoon op het voetbalveld te zien.”

De 57-voudig international van Canada wilt een voorbeeld zijn voor anderen. “Het is een proces dat gepaard gaat met vallen en opstaan, maar als ik hiermee mensen kan aansporen om iets te doen, dan is dat al winst. Ik hoop dat mensen elkaars vrienden kunnen zijn.”, aldus Quinn, momenteel spelend voor het Zweedse Vittsjö GIK.

Het bericht kent veel positiviteit en steun, maar mensen vragen zich ook hoe het zit met transgenders en sport. De sportwereld is volgens velen niet genderneutraal genoeg.

https://www.instagram.com/p/CE42Vt6Jje4/Total
0
Share