Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo scoort prachtige 100e interlandgoal

Cristiano Ronaldo scoorde gisteravond in zijn 165e interland voor de 100e en 101e keer namens Portugal. Hij is de enige Europese speler die ooit zoveel doelpunten maakte voor zijn land en jaagt op het wereldrecord dat op naam van Iraniër Ali Daei staat.

De Portugese aanvaller scoorde zijn 100e doelpunt in stijl: met een prachtige vrije trap was de Zweedse doelman Robin Olsen kansloos in het Nations League-duel. Daarna kwam hij nog een stukje dichterbij het record van Ali Daei: hij scoorde ook de 0-2.

De Iraniër Ali Daei, oud-speler van Bayern München en Hertha BSC, sloot in 2006 zijn interlandcarrière afsloot met 109 doelpunten in 149 interlands. Hij maakte veel van die goals wel tegen mindere tegenstanders.

Van zijn honderd doelpunten maakte Ronaldo er 16 op een eindronde (9 op een EK en 7 op een WK). In kwalificatieduels was hij 61 keer trefzeker. Zijn overige goals maakte hij in de Nations League (4), Confederations Cup (2) en in vriendschappelijke interlands (17). De meeste goals maakte Ronaldo tegen Litouwen: zeven stuks. De voormalig aanvaller van Real Madrid en Manchester United maakte in 2003 op 18-jarige leeftijd zijn eerste doelpunt voor Portugal.

Bekijk de prachtige vrije trap en zijn 100e interland doelpunt hier onder:

https://www.youtube.com/watch?v=MW7N8tf9eBoTotal
0
Share