Daley Blind

Daley Blind traint weer mee met eerste elftal Ajax

Ajax meldt vandaag goed nieuws wat betreft Daley Blind: hij traint weer volledig mee met het eerste elftal van de Amsterdammers.

Blind zijn onderhuidse defibrillator ging op 24 augustus af tijdens het oefenduel met Hertha BSC. De defibrillator moest zijn hartritme herstellen. Na de wedstrijden volgden er een paar onderzoeken, waardoor hij zich uit voorzorg moest afmelden voor de Nations League-duels met Nederland.

De uitslagen waren goed en Ajax laat weten dat de onderzoeken geen aanleiding geven om Blind langer aan de kant te houden.

Eind vorig jaar ging Blind tijdens het Champions League-duel met Valencia naar de grond, wat een ontstoken hartspier bleek te zijn. Er werd bij hem operatief en preventief een defibrillator (ICD) geplaatst. Deze ging dus af tijdens de wedstrijd tegen Hertha BSC. Blind gaf na de wedstrijd aan naar omstandigheden zich goed te voelen.

Vorige week hervatte Blind zijn persoonlijke training, maar nu traint hij ook weer volledig mee met het eerste elftal. Ajax begint het nieuwe Eredivisie-seizoen op zondag 13 september met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam.


Total
0
Share