Dwight Lodeweges

Dwight Lodeweges staat er voor open om bondscoach te blijven

Interim-bondscoach Dwight Lodeweges staat er voor open om ook de aankomende interlands te coachen. De KNVB is hard op zoek naar een definitieve vervanger van Ronald Koeman, die naar FC Barcelona vertrok. Er lijkt nog geen naderend akkoord te zijn met iemand.

Lodeweges werd in 2018 assistent van Ronald Koeman toen laatstgenoemde als bondscoach werd benoemd. Ronald Koeman vertrok in augustus naar FC Barcelona om zijn ‘droombaan’ te vervullen.

Lodeweges werd tijdelijk benoemd als bondscoach en stond tegen Polen (1-0 winst) en Italië (0-1) verlies aan het roer. Op de persconferentie maandag werd gevraagd of hij ook volgende maand tegen Mexico en Bosnië-Herzegovina) nog bondscoach is. “Dat ligt aan de directie. Ik heb geen idee” reageerde hij.

“Ik zou het deze periode overnemen en als er geen nieuwe bondscoach komt of geen nieuwe gevonden is, vragen ze mij misschien wel weer. Of dat gebeurd, weet ik niet. Ik wacht het af.” sluit de 62-jarige trainer af.

Henk ten Cate en Louis van Gaal worden benoemd als mogelijke opvolger van Koeman. Beide hebben in de media toegegeven er voor open te staan om bondscoach te worden, maar gaven ook aan nog niet benaderd te zijn.Total
0
Share