Oud-speler ontslagen na gelekt racistische appje

Whatsapp

Oud-doelman van onder andere Arsenal, Borussia Dortmund en het Duitse elftal Jens Lehmann is door zijn club Hertha BSC per direct op straat gezet. De 51-jarige Lehmann zat in de raad van commissarissen, maar is ontslagen vanwege een gelekt privé-berichtje, waar veel ophef over ontstaan is.

‘Excuuszwarte’

Lehmann noemde Dennis Aogo, die gisteren bij Sky analist was van het Champions League-duel tussen Manchester City en Paris Saint-Germain, een ‘Quotenschwarzer’ wat Duits is voor ‘excuuszwarte’.

© Dennis Aogo Instagram
Het bericht van Aogo. © Dennis Aogo Instagram

Het appje kwam bij Aogo terecht, die het bericht op Instagram plaatste. “WOW, meen je dat? Dit bericht had niet naar mij mogen gaan, denk ik”, schrijft de oud-voetballer erbij.

Het artikel gaat verder na deze advertentie

Lehmann heeft tegen BILD zijn excuses gemaakt, nadat het bericht rondging op social media. “Ik heb Dennis al aan de telefoon gesproken en hem gevraagd me te vergeven als mijn verklaring respectloos overkwam”, zei hij. “Het was helemaal niet zo bedoeld, maar op een positieve manier. Als Sky-expert is hij zeer deskundig. Ik had de pech om het op een verkeerde manier te zeggen en neem daar mijn verantwoordelijkheid voor.”

Jens Lehmann | Ronnie Macdonald | Flickr
Jens Lehmann speelde tussen 2003 en 2008 voor Arsenal

Voor Hertha BSC was zijn excuses niet genoeg: de club besloot meteen om afscheid te nemen van de oud-doelman. “Dergelijke uitspraken komen op geen enkele manier overeen met de waarden waar Hertha BSC voor staat en waar zij actief voor pleit”, zegt voorzitter Werner Gegenbauer. “Hertha BSC distantieert zich van elke vorm van racisme.”

Bekijk een videoTotal
0
Share