Hugo de Jonge

Hugo de Jonge reageert op kampioensfeest Ajax

Demissionair zorgminister Hugo de Jonge heeft gereageerd op de aanwezigheid van duizenden supporters bij kampioensfeest van Ajax. De Amsterdammers werden zondag voor de 35e keer landskampioen van Nederland na een 4-0 overwinning op FC Emmen en vierden dat groots in de hoofdstad.

‘Heel weinig vrolijkheid’ 

Hugo de Jonge liet aan ANP weten dat hij ‘als Rotterdammer sowieso met heel weinig vrolijkheid’ naar het titelfeest keek. “Maar nu helemaal. Ik denk dat het goed is om ons te realiseren dat we ons nog een hele tijd aan de regels hebben te houden. We moeten echt nog even gedisciplineerd zijn.”

Het feest werd groots gevierd. Bron: Instagram / @ultrassnl
Het artikel gaat verder na deze advertentie

De Jonge vindt dat Ajax meer ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid’ had moeten tonen. Er was veel kritiek op dat afgelopen weekend er geen publiek in het stadion werd toegelaten, maar de Jonge kan zich daar niet in vinden. “Dat is geen rechtvaardiging om dan maar de regels los te laten en er buiten een feest van te maken.”

De gemeente Amsterdam liet zondag weten dat het ging om een spontane actie en dat er niet is ingegrepen om ‘ongeregeldheden en escalatie van geweld te voorkomen’.

Beelden van het kampioensfeestTotal
0
Share