Zlatan Ibrahimovic

‘Zlatan Ibrahimovic kan jarenlange schorsing krijgen door uefa en fifa’

Zlatan Ibrahimovic kan wellicht jarenlang geschorst worden, zo meldt de Zweedse sportkrant Sportbladet. De AC Milan-aanvaller is mede-eigenaar van een op Malta gevestigd wedkantoor en heeft daarmee de regels van zowel de FIFA als de UEFA overtreden. De maximale straf is een 100.000 euro boete en drie jaar schorsing: waarin hij geen enkele voetbalactiviteit mag uitvoeren.

Niet deelnemen aan officiële wedstrijden

Ibrahimovic werd in 2018 via zijn naamloze vennootschap Unknown AB mede-eigenaar van Bethard, een op Malta gevestigd wedkantoor. In de reglementen van de FIFA en UEFA staat dat voetballers met financiële motieven in gokbedrijven niet mogen deelnemen aan officiële wedstrijden. Dit betekend dat Ibrahimovic dit seizoen nog de regels overtrad: bij de nationale ploeg in het WK-kwalificatiewedstrijd van Zweden tegen Georgië en speelde hij met AC Milan in meerdere Europa League-duels.

CEO Erik Skarp van Bethard heeft aan Sportbladet bevestigd dat Ibrahimovic nog steeds aandeelhouder is van het bedrijf. “Dit zijn vragen die naar de FIFA moeten worden verwezen. We hebben een contract met Zlatan dat we volgen. Als er problemen zijn, zullen we dit samen afhandelen”, aldus Skarp.

Beste momenten van ZlatanTotal
0
Share