Grensrechter en Haaland

Grensrechter die Haaland’s handtekening vroeg geschorst

De Roemeense scheidsrechterscommissie heeft grensrechter Octavian Sovre, die de handtekening van Borussia Dortmund-spits Erling Haaland vroeg, per direct geschorst. Na het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League tussen Manchester City en Borussia Dortmund (2-1) vroeg Sovre de handtekening van Haaland. Later bleek dat voor een goed doel te zijn.

‘Onacceptabel’

Rising Ballers onthulde gister dat grensrechter Sovre vaker handtekeningen van bekende spelers vraag, voor het goede doel. Hij doet dit zodat hij die in thuisland Roemenië kan veilen. Al het geld dat daarmee opgehaald wordt gaat naar kinderen en jongeren met zware autisme.

Ondanks het prachtige idee kreeg dit direct wel een staartje. UEFA-scheidsrechtersbaas Roberto Rosetti schreef in een mail, uitgelekt door Sky Sports, dat dit ‘onacceptabel’ is. “Je bent verantwoordelijk voor je gedrag en dat van je teamleden tijdens een UEFA-wedstrijd. De UEFA heeft ernaar gestreefd om jou net zo gerespecteerd te krijgen als de spelers en helpt je daarbij geholpen door er goed uit te zien: atletisch, indrukwekkend, respectvol en professioneel”, zo klinkt het.

“Als je net zo gerespecteerd wilt worden als de spelers, waarom zou je dan om hun handtekening of hun shirt vragen? Vroegen ze jou om hetzelfde? Dit is gewoon onaanvaardbaar, vergeet niet het aantal tv-camera’s bij UEFA-wedstrijden – ze vangen alles op.”

Vandaag bleek dat de Roemeense scheidsrechterscommissie Sovre niet in de laatste speelronde van de Roemeense competitie laat fluiten.

Sovre vraagt Haaland’s handtekeningTotal
0
Share