Johan Cruijff Arena

Maximaal 7500 fans toegelaten bij eventuele kampioenswedstrijd ajax

Ajax kan mogelijk hun kampioenswedstrijd voor een handvol supporters spelen. Maandag maakte sportmarketeer Chris Woerts al bij Veronica Inside bekend dat er vanaf speelronde 30 weer supporters worden toegelaten bij Eredivisie-wedstrijden. Diverse Nederlandse media bevestigen dit nieuws zojuist, zoals het AD en Voetbal International.

Negatieve corona-test

De Rijksoverheid start deze maand nog met met testbewijzen bij evenementen, waaronder in speelronde 30 van de eredivisie. Vanaf vrijdag 23 april kan er op die manier weer publiek in de stadions, op voorwaarde dat supporters bij entree door middel van een gratis sneltest een negatieve corona-uitslag kunnen laten zien. Het aantal supporters toegelaten bij de wedstrijden ligt aan de maximale capaciteit van het stadion, dit zal maximaal 10-15% zijn.

Voor Ajax kan dit betekenen dat zij wellicht op zondag 25 april thuis tegen AZ kampioen kunnen worden, voor het oog van maximaal 7500 supporters. Het is nog onduidelijk of er ook publiek welkom is in volgende speelronden. 

Bekijk hier de beeldenTotal
0
Share