Juan Cala

Cadiz-speler Juan Cala ontkent racisme richting Mouctar Diakhaby

Cadiz-speler Juan Cala ontkent dat hij Valencia-speler Mouctar Diakhaby racistisch heeft bejegend. De 31-jarige Cala zou Diakhaby ‘negro de mierda’, vrij vertaald ’vuile neger’, hebben genoemd tijdens het duel tussen Cadiz en Valencia (2-1). 

“Laat me met rust”

Na een half uur hadden de twee spelers een nietsvermoedend duel en kort daarna ging de de Franse verdediger van Valencia volledig tekeer. De emoties liepen hoog op bij Diakhaby en het volledige elftal van Valencia besloot na het incident het veld af te stappen. Valencia keerde even later terug op het veld, maar zonder Diakhaby.

Vandaag maakte Cala in een persconferentie bekend alles te ontkennen. Hij erkent tijdens het duel alleen ’laat me met rust’ te hebben gezegd. “Ik weet niet waarom ik word beschuldigd. Ik weet niet wat er is gebeurd met ‘onschuldig tot het tegendeel is bewezen’. Niemand verdient deze openbare kruisiging. Ik weet niet of Diakhaby het verzonnen heeft of iets verkeerd heeft begrepen. Ik wil best een gesprek met hem voeren om dit uit te praten”, zo laat hij weten in de officiële verklaring.

Valencia reageert

Valencia heeft op hun beurt weer gereageerd waarin ze Cala’s statement onderuit halen: “JUAN CALA, WE DON’T BELIEVE YOU.” 

Bekijk de beelden van het incidentTotal
0
Share