Lionel Messi

Messi komt met statement: “het bestuur is een ramp”

Lionel Messi heeft een officieel statement uitgebracht rondom zijn transferperikelen de afgelopen maand. Hij bevestigt dat hij nog minimaal één seizoen blijft, tot zijn contract afloopt volgende zomer. Hij zegt niets over een eventuele verlenging.

Messi vertelt aan Goal over zijn vertrekwens: “Ik was niet gelukkig en wilde vertrekken. Dat was echter niet toegestaan. Ik riep het hele jaar dat ik weg wilde omdat ik geloofde dat het tijd was om opzij te stappen. Ik was van mening dat de club jonge, nieuwe spelers nodig had en dat mijn tijd bij Barcelona erop zat.”

Hij geeft aan dat zijn beslissing niet komt door het 8-2 verlies tegen Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. “Nee, ik dacht hier al eerder aan. Ik heb er met de president over gepraat, en hij heeft altijd gezegd dat ik aan het eind van het seizoen kon beslissen. Hij heeft zijn woord niet gehouden. Nu geeft het bestuur aan dat het niet kan omdat het niet voor 10 juni heb gemeld, maar op die dag zaten we nog middenin het seizoen van LaLiga vanwege deze vreselijke coronacrisis, die het seizoen heeft verlengd. Het werd me niet toegestaan om te vertrekken en ik zal bij de club blijven, om een juridische strijd te voorkomen. Maar het bestuur van de club, geleid door president Josep Maria Bartomeu, is een ramp.”

“Ik houd van deze club, stad en ik ga nergens een betere plek vinden dan hier. Mijn zoon, mijn familie, ze zijn hier geboren en opgegroeid. Maar ik heb nog steeds het recht om zelf te beslissen. Ik was op zoek naar nieuwe doelen en uitdagingen. Ik heb dat het hele jaar door aan de president verteld en telkens zei hij ‘we zullen praten, maar niet nu.’ Ik snapte echt niet wat hij bedoelde. Toen ik mijn vertrekwens verstuurde met een burofax maakte ik officieel bekend te willen vertrekken. Ik wilde geen chaos creëren of ruzie maken, ik wilde officieel maken dat ik wil vertrekken. Ik zou ook nooit een rechtszaak aanspannen. Ik zou dat nooit kunnen doen tegen Barcelona, omdat het de club is waar ik van houd.”

Messi sluit af: “De president heeft gezegd dat ik alleen weg mag als een club mijn clausule van 700 miljoen euro betaalt, en dat is onmogelijk. Daarom blijf ik.”Total
0
Share