Leugens onthuld: dit is de échte transfersom van Eden Hazard

Eden Hazard vertrok vorige zomer voor 100 miljoen euro van Chelsea naar Real Madrid. Het Laatste Nieuws, een Belgische sportkrant, komt nu met een primeur dat de transfersom niet 100, maar 160 miljoen euro was.

Real Madrid communiceerde publiekelijk dat Hazard 100 miljoen euro heeft gekost. Chelsea liet weten dat het kan oplopen tot 160 miljoen euro. De reden dat de officiële van de documenten van de FIFA naar buiten zijn gekomen is vanwege een fraudezaak rondom de opleidingsvergoeding.

De vaste transfersom is wel 100 miljoen euro, maar daar komt 30 miljoen aan gegarandeerde bonussen bij, en daar kan nog 30 miljoen euro aan prestatiebonussen komen. Het winnen van de Champions League en La Liga zijn daar voorbeelden van, laatstgenoemde werd afgelopen seizoen al bewerkstelligd.

De fraudezaak waardoor de exacte transfersom naar buiten is gekomen draait rond de Belgische club Tubize. Hazard speelde daar in de jeugd en heeft dus recht op een opleidingsvergoeding. In 2019 dacht Real Madrid dat het geld naar de club was overgemaakt, maar bleek dat het naar een Koreaanse firma, ook Tubize genaamd, was gegaan. Er wordt nu onderzoek naar het Koreaanse bedrijf gedaan.Total
0
Share