Champions League

Opzet ‘nieuwe’ champions league compleet anders dan nu

De opzet van de Champions League gaat compleet op de schop. Dat meldt Andrea Agnelli, voorzitter van Juventus en lid van de belangenvereniging van van de topclubs in Europa. Het toernooi zou vanaf 2024 gaan veranderen.

36 deelnemers

“We zijn heel dicht bij de in mijn ogen ideale Champions League”, zegt Agnelli tegen de Italiaanse media. “Ik denk echt dat het Zwitserse model schitterend is. Het biedt geweldige kansen voor de deelnemers aan deze Europese competitie. De knock-outduels zijn van cruciaal belang voor elke competitie. Dit komt allemaal heel erg dicht bij de ideale Champions League. Het zou maar zo nog maar enkele weken kunnen duren voordat het helemaal rond is.”


Het opzet zal het Zwitserse model hebben, waardoor de groepsfase dus vervalt. Ook zullen er niet meer 32, maar 36 teams meedoen aan het miljardenbal. Deze deelnemers spelen in de eerste fase van het toernooi tien wedstrijden: vijf thuis en vijf uit. Welke clubs elkaar treffen, wordt bepaald op basis van de UEFA-clubcoëfficiëntenranglijst.

Uiteindelijk wordt er één grote ranglijst opgemaakt: de nummers één tot acht gaan direct naar de knock-outfase, de nummers negen tot 24 spelen play-offs voor de overige acht plekken, de nummers 25 tot 36 zijn uitgeschakeld.

Bekijk hier de nieuwe opzet in een video:Total
0
Share