Lionel Messi

Contract Lionel Messi uitgelekt: dit bizarre bedrag verdient hij

Spaanse krant El Mundo heeft zondag details van het megacontract van Lionel Messi uitgelekt. De Argentijnse sterspeler heeft in vier jaar tijd meer dan 555 miljoen euro (!) ontvangen van club Barcelona.

138 miljoen euro per jaar

Messi tekende in 2017 zijn huidige en tot nu toe laatste contract bij Barcelona, dat aankomende zomer afloopt. De zesvoudig Ballon d’Or-winnaar ontvangt een jaarsalaris van maar liefst 138 miljoen euro, exclusief bonussen. Daarbij ontving hij een bedrag van ruim 115 miljoen euro aan tekengeld en een loyaliteitsbonus van bijna 78 miljoen euro. Ondanks dat het de jaren sportief minder met zijn club gaat, heeft hij al 92% van het ‘supercontract’ ontvangen.

Barça is bijna failliet

Dat de topclub uit Spanje bijna failliet is, was al bekend. Eerder dit seizoen werd aan meerdere topspelers uit de selectie verzocht (tijdelijk) salaris in te leveren, zodat de club kon overleven. Vanwege de coronacrisis mist Barcelona veel inkomsten. Eerder deze week bracht de Catalaanse sportkrant Mundo Deportivo naar buiten dat Barcelona met enorme financiële problemen kampt. Zo werd er gesproken over een totale schuld van 1,173 miljard euro, waarvan 730 miljoen op korte termijn afbetaald moet zijn.

Lionel Messi krijgt rood voor slaan tegenstander:Total
0
Share