van de Beek bij Oranje

Waarom Donny van de Beek voor Manchester United koos

Donny van de Beek gaat na twaalf jaar Ajax verlaten. De 23-jarige middenvelder speelt al sinds de jeugd voor Ajax en debuteerde op zijn 18e in het eerste. Donny van de Beek vertrekt nu voor zo’n 45 miljoen naar Manchester United. Hij kon echter uit meer topclubs kiezen. Waarom dan Manchester United?

Afgelopen zaterdag werd van de Beek buiten de wedstrijdselectie van Ajax gelaten. Dat het om een transfer ging, wist iedereen. Maar het was nog niet concreet met welke club de gesprekken waren. Manchester United en Barcelona worden al enkele maanden genoemd, maar plotseling hadden Tottenham Hotspur en Paris Saint-Germain ook interesse. En Manchester City zou ook worden genoemd.

Toch koos Donny van de Beek voor Manchester United. De reden die doorslaggevend was kwam door het facetime-gesprek dat hij vrijdag had met United-trainer Solksjaer. De Noorse trainer van Manchester United liet vrijdag weten dat hij Donny vooral als nummer 10 zag en ook wil gebruiken, ondanks dat Donny op meer posities op het middenveld uit de voeten kan. Dat Solksjaer van de Beek op zijn favoriete positie wil gebruiken, was voor hem doorslaggevend.

Hoewel de transfer al helemaal rond is, verwacht van de Beek volgende week pas te tekenen. Hij speelt eerst met het Nederlands elftal op 4 en 7 september in de Nations League tegen Polen en Italiรซ.Total
0
Share