Zlatan Ibrahimovic

Hierdoor koos Zlatan Ibrahimovic voor Ajax in plaats van Arsenal

Zlatan Ibrahimovic wilde zijn internationale carrière eigenlijk bij Arsenal beginnen en niet bij Ajax. ‘Arsenal benaderde me in 2000 en had zelfs al een shirt met nummer negen en mijn naam voor me’, vertelde de spits aan The Sun. Maar waarom koos hij tóch voor een carrière in Amsterdam en niet Londen?

Op de vraag wat er door er hem heen ging toen hij wellicht bij Arsenal kon spelen, antwoorde Zlatan aan The Sun: ‘Ik vond het geweldig, Arsenal is een prachtige club.’

Zlatan Ibrahimovic

Toch ging de overstap niet door. ‘Toen bleek dat ze me eerst op proef wilden hebben om te zien of ik goed genoeg was. Ik wist niet wat ik hoorde. Zlatan gaat toch geen test doen?’


De rest is bekend: Op 1 juli 2001 vertrok de destijds 20-jarige spits naar Ajax voor 7,8 miljoen euro. Daar hoefde hij geen stage te lopen.

Arsene Wenger’s reactie

Arsene Wenger heeft geen spijt van zijn keuze, zo vertelde hij aan BBC Sport. “Niet echt”, zei Wenger op de vraag of hij er spijt van heeft dat hij Ibrahimovic niet heeft getekend. “Omdat hij een 17-jarige jongen was die bij Malmö speelde in de tweede klasse van Zweden. En niemand kende hem.”

Zlatan Ibrahimovic

“We hebben op 17-jarige leeftijd aan veel spelers een proefperiode gegeven – het was volkomen normaal voordat je een beslissing nam”, aldus Le Professeur.

Messi en Ronaldo konden ook naar Arsenal
Total
0
Share