Voetballer

Deze speler heeft op dit moment de hoogste transferwaarde

CIES Football Observatory publiceert elk jaar een lijst met spelers met op dat moment. Afgelopen jaar stond de PSG-aanvaller Kylian Mbappé op de eerste plaats, dit jaar is het een Engelse aanvaller uit de Premier League. Er staan vijf Nederlanders op de lijst, maar niet heel hoog.

Frenkie de Jong (20e plek), Mathijs de Ligt (22e plek), Virgil van Dijk (plek 30), Donny van de Beek (70) en Steven Bergwijn (89) representeren Nederland op de lijst met de hoogste transferwaarde, gebaseerd op verschillende factoren.

Leeftijd speelt een grote rol, maar ook factoren als vorm, nationaliteiten en de bijdrage die de speler kan leveren bij zijn huidige team.

Nummer 1

Dit jaar is de nummer één Marcus Rashford, 23 jaar en die nog een contract heeft tot en met 2024. Zijn waarde wordt geschat op 165 miljoen euro. Hij wordt gevolgd door Erling Haaland (152 miljoen euro) Trent Alexander-Arnold (151 miljoen euro).


Cristiano Ronaldo en Lionel Messi

Ondanks zijn uitstekende prestaties staat de 35-jarige Cristiano Ronaldo (€ 47M) slechts 131ste. Dit komt vooral door zijn leeftijd en de relatief korte duur van zijn contract bij Juventus (tot juni 2022).

Met nog maar zes maanden contract over, staat Lionel Messi met hakken over de sloot binnen in de top 100: 97e plek, met een geschatte waarde van €54 miljoen.

Bekijk hier de gehele top 100.

Hier bewijst Marcus Rashford zijn klasse
Total
0
Share