Cristiano Ronaldo

Slechts 1 speler scoorde vaker dan Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo verbrak afgelopen zondag het record van Braziliaanse legende Pele. De 35-jarige Portugees heeft maar liefst 758 keer gescoord, in 1071 wedstrijden. Pele scoorde 757 keer in 786 wedstrijden.

Nu hij Pele gepasseerd is, betekent dat niet dat Cristiano Ronaldo de meest scorende speler aller tijden is. Er is namelijk nog één speler die meer scoorde: Josef Bican. De Oostenrijks-Tsjechische voetballer heeft maar liefst 805 doelpunten op zijn naam staan.

300 miljoen waard

Niemand is zeker van het exacte aantal doelpunten dat hij scoorde, aangezien Bican’s carrière zich uitstrekte van 1931 tot 1955, toen het bijhouden van gegevens niet zo efficiënt was als nu.

Maar het meest voorkomende aantal bijgeschreven op de voormalige spits van Slavia Praag is 805 goals – 779 voor club en 26 internationale – volgens de FIFA.


Zijn onofficiële aantal zou zelfs hoger zijn: maar liefst 1468 doelpunten. Dit is dus echter niet officieel bevestigd.

Bican werd geboren op 25 september 1913 in Wenen en stierf op 12 december 2001 in Praag, op 88-jarige leeftijd.

Aangenomen wordt dat hij zijn 805 goals heeft gescoord in slechts 530 wedstrijden – een doelsaldo waarmee hij in de huidige markt zeker 300 miljoen euro waard zou zijn.

Pele’s doelpuntenaantal

Net als bij Pele zijn de lijnen wat wazig als het gaat om officiële en niet-officiële doelpunten.

De Braziliaanse legende heeft onlangs zelfs zijn Instagram-bio gewijzigd om ‘Hoogste doelpuntenmaker aller tijden (1.283)’ vast te houden.

Bron: Instagram

Pele wordt eigenlijk alleen gecrediteerd met 757 officiële goals – waarbij zijn hogere totaal over het algemeen wordt begrepen als doelpunten in vriendschappelijke wedstrijden en ‘tourwedstrijden’.

De FIFA reageerde op zijn onsmakelijke actie: “De Braziliaanse legende Pele neemt in zijn totaal doelpunten op in onofficiële wedstrijden. En als we hetzelfde zouden doen voor Bican, zou zijn cijfer naar schatting 1.468 zijn – ook al zijn deze cijfers gezien hun tijd moeilijk te verifiëren.”

Bekijk een aantal beelden van Bican
Total
0
Share