Pele

Cristiano Ronaldo of Lionel Messi? Pele onthult zijn keuze

Pele heeft zich in de Cristiano Ronaldo vs. Lionel Messi discussie gemengd. De discussie wie er de allerbeste is bestaat al jaren en ook Braziliaanse legende Pele heeft zijn oordeel bekend gemaakt.

Pele, 80 jaar, is voor velen de allerbeste voetballer ooit, met maar liefst 757 doelpunten in 812 wedstrijden. Hij won met Brazilië maar liefst drie keer het WK.

Gisteren passeerde Cristiano Ronaldo Pele’s indrukwekkende cijfers door twee keer te scoren tegen Udinese in een 4-1 overwinning met Juventus. Cristiano Ronaldo staat daardoor nu op 758 doelpunten in 1071 wedstrijden.

Cristiano Ronaldo of Messi?

In een interview op YouTube-kanaal Pilhado vertelde Pele dat hij Cristiano Ronaldo de betere vind. “Vandaag is Cristiano Ronaldo de beste speler ter wereld, omdat hij consistenter is. Je mag Messi natuurlijk niet vergeten, maar hij is geen spits.”

De twee spelers delen maar liefst elf Ballon d’Ors, ofwel Gouden Ballen. En beide spelers passeerden op hun eigen manier het record van Pele, Cristiano met meeste doelpunten ooit, en Messi met meeste doelpunten ooit voor één club.


De allerbeste voetballer ooit

Toch vindt Pele zichzelf de allerbeste ooit. “Het is een vraag die moeilijk te beantwoorden is”, zei Pele toen hem werd gevraagd de beste ooit te noemen. “We mogen Zico, Ronaldinho en Ronaldo niet vergeten. En in Europa Franz Beckenbauer en Johan Cruijff. Maar ik denk dat Pele beter was dan alle anderen.”

Bekijk hier de skills van Pele
Total
0
Share