Usain Bolt

Usain Bolt kiest de drie snelste voetballers om met hem de 4x100m te lopen

In een Q&A vroeg FIFA.com aan Usain Bolt met welke drie voetballers hij het beste samen de 4x100m zou kunnen lopen.

De snelste man ter wereld, die negen Olympische gouden medailles won, moest kiezen met wie hij een 4x100m estafettewedstrijd zou lopen. Hij koos voor drie absolute topspelers. “Ik zou voor Cristiano Ronaldo, Gareth Bale en Kylian Mbappé kiezen”, antwoordde hij.

Cristiano Ronaldo

Ronaldo is nu misschien ‘al’ 35 jaar oud, maar laat geen enkele tekenen van zijn oudere leeftijd zijn, niet met doelpunten, noch met zijn hardlopen.

Vorig seizoen sprintte de aanvaller van Juventus 92 meter binnen 10 seconden tijdens een Serie A-wedstrijd tegen Napoli.Gareth Bale

Bale is misschien niet de speler die hij ooit was, na een paar jaar onderbenut te zijn geweest bij Real Madrid, maar de Welshman is nog steeds een van de snelste spelers in het voetbal.


Kylian Mbappé

Mbappé wordt al op 22-jarige leeftijd gezien als een van de snelste én beste spelers ter wereld en zou zeker een ommezwaai laten zien op de baan.

Zo liep hij in 2019 tegen AS Monaco maar liefst 38,5 kilometer per uur.


Met zijn snelheidspiek doet Mbappé zowaar beter dan de gemiddelde snelheid die de Jamaicaan realiseerde tijdens zijn wereldrecord op de 100m in Berlijn. Bolt klokte na 100 meter af op een gemiddelde snelheid van 37,58 kilometer per uur. Zijn piek lag met ruim 44 kilometer per uur nog een eind hoger dan het beste moment uit de ren van Mbappé tegen Monaco. Total
0
Share