Lionel Messi

Lionel Messi legt vormdip uit: ‘Dit is de reden..’

Lionel Messi heeft in een openhartig interview met La Sexta verteld over zijn vormdip sinds de afgelopen zomer. De 33-jarige aanvaller van Barcelona wilde de club in augustus transfervrij verlaten door gebruik te maken van een clausule in zijn contract, maar de clubleiding liet hem niet gaan.

[wbcr_html_snippet id=”3891″ title=”Artikel mid ad”]

“De waarheid is dat het nu goed gaat met me”, vertelt Messi. De Argentijn verstuurde eind augustus een zogeheten burofax om Barcelona te laten weten dat hij zijn contract per direct wilde ontbinden. Omdat de opzegtermijn van 10 juni toen al verstreken was, hield Barcelona Messi aan zijn tot medio 2021 doorlopende contract. Alleen voor een transfersom van 700 miljoen euro mocht de clubtopscorer aller tijden weg.

“Het is waar dat ik het in de zomer erg lastig heb gehad”, aldus Messi. “Dat kwam door alles wat er gebeurd is. Alles wat er gebeurde voor de zomer, hoe het seizoen eindigde, de burofax.. Dat heb ik een beetje met me meegedragen het nieuwe seizoen in.” vertelt Messi, die zondag tegen Valencia (2-2) met zijn 643ste goal voor Barcelona het doelpuntenrecord voor één club van Pelé evenaarde.

“Maar nu gaat het weer goed. Ik merk dat ik wil vechten voor alles wat ons te wachten staat. Ik heb er zin in. Ik weet dat de club een moeilijke periode doormaakt, zowel het eerste elftal als de hele organisatie. Het wordt lastig, maar ik kijk ernaar uit.”

Ronald Koeman reageerde op zijn interview, afgelopen maandag in een persconferentie. “In mijn ogen hoeft hij dat niet te zeggen in een interview, want ik zie het elke dag op de training”, aldus Koeman. “Het doet hem, zoals iedere winnaar, pijn als we punten verliezen. Maar ik zie zijn wil om te winnen dagelijks.”Total
0
Share