Zinedine Zidane en Marco Materazzi

Marco Materazzi onthult wat hij tegen Zinedine Zidane zei vóór de kopstoot

Marco Materazzi heeft eindelijk het volledige verhaal verteld van wat er gebeurde toen Zinedine Zidane hem een ​​kopstoot gaf in de WK-finale in 2006, meer dan 14 jaar geleden.

Er zijn maar weinig iconische WK-finalemomenten meer dan Zidane’s laatste moment ooit als speler in de finale van 2006, toen hij werd gestuurd omdat hij een kopstoot in het borst van Materazzi landde.

Door de jaren heen zijn er veel geruchten geweest over wat er is gebeurd en wat de Italiaan zei om de reactie te veroorzaken, en hij heeft nu alles onthuld, sprekend over het feit dat ze verschillende keren met elkaar hadden gebotst voor het uiteindelijke moment dat ZiZou dit deed.

[wbcr_html_snippet id=”3891″ title=”Artikel mid ad”]

“Zidane’s kopstoot? Ik had het op dat moment niet verwacht,” vertelde hij aan de Spaanse outlet AS in een interview. “Ik had het geluk dat hij me overrompelde, want als ik had verwacht dat zoiets zou gebeuren en ik er klaar voor was, weet ik zeker dat we allebei zouden zijn weggestuurd.”

“Er was een beetje contact tussen ons tijdens die wedstrijd. Hij had het doelpunt van Frankrijk gescoord in de eerste helft en onze coach (Marcello Lippi) zei dat ik hem moest dekken. Na die eerste aanraking tussen ons bood ik mijn excuses aan, maar hij reageerde slecht”, gaat hij verder.

Check de beelden hier, vanaf 2:32 komt de kopstoot:

“Na onze derde botsing, waar ik een beetje aan zijn shirt trok, zei Zidane: ‘Ik geef je later mijn shirt als je die zo graag wil’. Ik antwoordde dat ik liever zijn zus zou hebben dan zijn shirt.”

Het is de eerste keer dat de voormalig Inter-verdediger precies heeft bevestigd wat hij zei. In het verleden gingen er veel geruchten over en vorig jaar wilde hij alleen maar bevestigen dat het niet om Zizou’s moeder ging.

“Mijn woorden waren stom, maar ik verdiende die reactie niet. In elke buurt van Rome, Napels, Turijn, Milaan Parijs hoor ik veel ergere dingen. Maar ik had het over zijn zus en niet over zijn moeder, zoals ik in sommige kranten heb gelezen. Mijn moeder stierf toen ik een tiener was, ik zou de zijne nooit beledigen.”

Standbeeld van het voorval

Zidane’s moment van waanzin kwam in de 110e minuut van de wedstrijd en zijn laatste moment als profvoetballer was dat hij met zijn hoofd naar beneden langs de WK-trofee liep. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met strafschoppen, waarin Italië aan het langste eind trok. Materazzi scoorde tweede strafschop van Italië.Total
0
Share