Edison Cavani

Deze straf staat Edinson Cavani te wachten voor ‘racistisch’ Instagram bericht

Edinson Cavani staat op het punt om drie wedstrijden geschorst te worden nadat hij is aangeklaagd voor zijn ‘negrito’-opmerking op Instagram, wat ruwweg vertaalt ‘zwarte’ betekent.

De Zuid-Amerikaanse aanvaller van Manchester United leidde tot controverse vanwege zijn reactie op een kennis nadat hij vorige maand het late winnende doelpunt tegen Southampton had gescoord.

De Engelse voetbalbond FA begon een onderzoek binnen slechts enkele uren na Cavani’s opmerking, die snel al werd verwijderd.

Cavani en United drongen erop aan dat de opmerking op geen enkele manier een raciale verwijzing was, maar in plaats daarvan een gewone Zuid-Amerikaanse uitdrukking.

De FA heeft nu bevestigd dat de spits gestraft gaat worden. “Edinson Cavani is beschuldigd van wangedrag wegens overtreding van FA Regel E3 in verband met een bericht op sociale media op donderdag 29 november 2020″, is te lezen in een verklaring.

[wbcr_html_snippet id=”3891″ title=”Artikel mid ad”]

“De spits heeft tot maandag 4 januari 2021 de tijd om te reageren.”

United heeft de volgende verklaring afgelegd als reactie: “Manchester United en al onze spelers zetten zich volledig in voor de strijd tegen racisme en we zullen blijven samenwerken met de FA – samen met andere bestuursorganen en organisaties, en via onze eigen campagnes – in dat betreft.

“We nemen nota van de beslissing van de FA vandaag om Edinson Cavani kosten in rekening te brengen voor zijn reactie op sociale media op de felicitaties van een vriend, na afloop van de wedstrijd in Southampton.

“Edinson en de club waren duidelijk dat er absoluut geen kwaadaardige bedoelingen achter het bericht schuilden, dat hij verwijderde en waarvoor hij zich verontschuldigde zodra hij te horen kreeg dat het verkeerd geïnterpreteerd kon zijn.

“De speler en de club zullen nu de aanklacht in overweging nemen en dienovereenkomstig reageren op de FA.”

Volgens de FA-regels zijn drie wedstrijden nu de minimale schorsing voor een “zware schending” van de socialmedia regels.Total
0
Share