Jerry Bengtson

Slechts één speler ter wereld voetbalt met een mondkapje op

Jerry Bengtson (33), spelend voor het Club Olimpia in Honduras is de eerste én enige voetballer ter wereld die een mondkapje draagt tijdens een voetbalwedstrijd.

De Hondurese aanvaller deed dat tijdens de CONCACAF Champions League wedstrijd tegen het Canadese Montreal Impact, waarna hij veel losmaakte op Social media.

De aanvoerder van de club droeg de gehele wedstrijd een mondkapje en het is niet de eerste keer: sinds deze coronapandemie zou hij al iedere wedstrijd in de nationale competitie van Honduras met een mondkapje op spelen.

Maar men gelooft dat hij het in elke wedstrijd in de nationale competitie in Honduras draagt.

Er wordt gesuggereerd dat het dragen van een mondkapje de ademhaling kan belemmeren bij topsporters, hoewel coach Pedro Troglio zich daar geen zorgen over maakt, maar wel “opvallend” vindt.

“Het is raar omdat hij de enige speler in de selectie en in het kampioenschap is die met een mondkapje op speelt”, zei hij. “Maar het deert hem niet en hij maakt ‘gewoon’ zijn goals.”

Volgens lokale rapporten draagt Bengtson het mondmasker om te voorkomen dat hij en zijn gezin het coronavirus krijgt.Total
0
Share