Erik ten Hag

F-Side haalt uit naar Erik ten Hag: “Hij schaadt Ajax sportief”

De F-Side heeft in een statement keihard uitgehaald naar Ajax-trainer Erik ten Hag. De harde kern van de Amsterdamse club wijt de uitschakeling in de Champions League mede aan de 50-jarige Tukker.

In een column schrijft de F-Side: “Erik Ten Hag, conehead met Trotski baard en semi-Duits accent, is hoofdverantwoordelijk voor de prestaties en dus voor de uitstraling van ons aller Ajax 1, leeft in zijn eigen droom voetbalwereld alwaar zijn sprookjesplannen A met regelmaat aan flarden worden geschoten en waarop vervolgens de plannen B en C niet in werking gesteld worden, simpelweg omdat ze niet bestaan.”

De supportersgroepering laakt zijn ‘continu wisselende opstelling met diverse middelmatige spelers op wisselende posities’. “Kennelijk vind ie dat naast de handvol echte toppers de andere 15 moeiteloos meekunnen op een gewenst europees topniveau, en hij dus naar believen kan goochelen met middelmatige spelers die het niveau Schubbekutteveen en Feijenoord net aantikken. Veel te vaak gaat het mis en komen lachwekkende paniekoplossingen uit de bus, die dus ook niet werken.”

Ze zijn keihard voor Ten Hag: “Erik Ten Hahahag zakt momenteel redelijk door de mand. Dat de directie hierin meegaat is overigens net zo zeer verwijtbaar. Misschien ligt het daaraan dat intern kennelijk geen haan kraait naar de ingezette neerwaartse spiraal. Maar laat hij zijn tweederangs hobby niveau dan maar fijn bij Epe Achteruit gaan beoefenen en niet bij Ajax.”

Tot slot delen ze ook nog een sneer uit: “Deze trainer schaadt Ajax sportief en schaadt de algehele uitstraling die juist net weer wat aan glorie had gewonnen. Hoogste tijd om in te grijpen. Met 200 miljoen op de bank hoor je na de winterstop niet wéér amechtig tegen niveau Venstpils en Karabach te moeten spelen, maar te shinen in Camp Nou en op Anfield Road.”Total
0
Share