Coronavirus

Voetballer onder vuur na anti-vaccinatiepost

VfL Wolfsburg is met zijn spits Wout Weghorst in gesprek gegaan, nadat de spits via Instagram een anti-vaccinatiepost plaatste.

Weghorst deelde op Instagram een foto met de tekst: ‘Stel je voor dat er een vaccin bestaat dat zó veilig is dat je gedwongen moet worden om het te nemen, voor een ziekte die zo dodelijk is dat je je eerst moet laten testen om erachter te komen of je het hebt’. De foto staat in het Engels en is van een ander account, maar Weghorst plaatste erbij: ‘DIT!!! Mensen, informeer je.’

https://twitter.com/careldegrote/status/1338397443973656576

Verder deelde hij een foto ter promotie van een documentaire waarin vaccinaties ‘vergif’ worden genoemd. Weghorst verwijderde zijn stories snel van Instagram. “Het spijt me enorm als ik iemand heb gekwetst of boos heb gemaakt met mijn twee posts op Instagram. Dat was nooit mijn intentie”, vertelt de spits aan Kicker.

“Ik heb veel vrienden in mijn kenniskring die besmet zijn geweest met het virus, dus ik weet precies wat de effecten zijn en hoe gevaarlijk het kan zijn. Ik wilde gewoon laten zien dat je jezelf zo goed mogelijk hierover moet informeren, net als over alles”, vervolgt Weghorst.

“Als vader van twee kinderen is het voor mij het belangrijkst dat mijn kinderen een gezonde en veilige toekomst hebben. Voor mij betekent dat dat ik meer wil leren over belangrijke onderwerpen en zelf goed nadenk voordat ik handel. Dat wilde ik met mijn posts uitdragen, maar daar ben ik helaas niet in geslaagd. Toen ik reacties kreeg over hoe misleidend mijn berichten waren en hoezeer anderen zich erdoor gekwetst voelden, heb ik de berichten zo snel mogelijk verwijderd.”


Wolfsburg laat in een statement op Twitter weten een ‘uitstekend gesprek’ te hebben gevoerd met de Woutinator, zoals hij door de club wordt genoemd. “Onze doelpuntenjager werd helaas compleet verkeerd begrepen in zijn Instagram Story vanwege de taalbarrière. Wij vragen alle fans om ons te vergeven voor de verwarring.”Total
0
Share