Quincy Promes

Quincy Promes reageert voor het eerst op zijn arrestatie

Quincy Promes ontkent dat hij betrokken is bij een steekincident op een familiefeest eind juli. Dat meldt zijn advocaat zondagmiddag.

“Promes was op het moment van het incident niet ter plaatse. Promes werkt volledig mee aan het onderzoek”, schrijft zijn advocaat in een schriftelijke reactie.

De aanvaller van Ajax werd zondagochtend door de politie opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij in juli. Promes zou tijdens een groot familiefeest in een loods in Abcoude een familielid zwaar hebben verwond aan onder meer de knie. Het slachtoffer deed een maand geleden pas aangifte bij de politie.

Volgens de advocaat van het slachtoffer was een beschuldiging van diefstal de aanleiding voor de ruzie die voorafging aan het steekincident.

Na zijn arrestatie werd Promes zondagmiddag door de politie verhoord. De aanvaller van Ajax blijft in ieder geval tot maandag vastzitten. Dan wordt hij nogmaals verhoord en gaat het onderzoek verder.

De 28-jarige Promes wordt mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg ten laste gelegd. Op dat delict staat een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.


Ajax liet in een verklaring weten dat Promes zondag niet op de training van Ajax verscheen. De Amsterdammers willen echter niet te veel ingaan op de situatie rondom de 28-jarige aanvaller.

“Het is een vervelende kwestie. Maar als je ergens van wordt beschuldigt, wil dat niet zeggen dat je het hebt gedaan. Het is dus te voorbarig om er nu vanuit Ajax iets over te zeggen. De woordvoering loopt via zijn advocate”, liet een woordvoerder van Ajax weten.Total
0
Share