Quincy Promes

Quincy Promes opgepakt

De Telegraaf meldt dat Quincy Promes zondagochtend is opgepakt door de politie voor betrokkenheid bij een steekpartij. Het incident vond in juli al plaats in een loods in Abcoude. Een familielid van de Ajax-aanvaller raakte zwaargewond en liep onder meer zwaar letsel aan de knie op.

Jelmer Geerds, woordvoerder van de politie in Amsterdam, bevestigt dat een 28-jarige man is gearresteerd, al wil hij niet vertellen wat de naam en achtergrond van de gedachte is. Promes verblijft momenteel in de cel. De regels schrijven voor dat hij minimaal drie dagen in de cel moet blijven. Volgens de ochtendkrant wordt Promes verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg en de speler van Ajax riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Volgens De Telegraaf gaf Promes eind juli een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Om nog onduidelijke redenen kreeg de Ajax-aanvaller hevige ruzie met een familielid, waarna het voorval escaleerde. Promes zou het slachtoffer met een mes flink hebben verwond. Volgens ooggetuigen kwamen omstanders er gelijk tussen om erger te voorkomen. Het slachtoffer deed een maand geleden al aangifte tegen Promes, die dus zondagochtend is gearresteerd door de politie.

Het is nog niet bekend waarom Promes al in een eerder stadium werd opgepakt. Er is in ieder geval geen rekening gehouden met het speelschema van Ajax, zo benadrukt de politie in Amsterdam. “We hoorden pas een maand geleden van het incident. Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid”, zo verduidelijkt Geerds. De leiding van Ajax heeft nog niet officieel gereageerd op de arrestatie van Promes. Promes had zaterdagavond nog een basisplaats bij Ajax in het met 4-0 gewonnen competitieduel met PEC Zwolle.
Total
0
Share