Diego Maradona kist

“Diego Maradona doneerde elke maand meer dan 100.000 euro aan 50+ gezinnen in nood”

Meer dan twee weken na zijn dood blijven er maar details vrijkomen over zijn privéleven. Zo werd er afgelopen weekend bekend gemaakt dat Pluisje maandelijks meer dan 100.000 euro uitgaf om 50 in nood verkerende families te ondersteunen.

Dat vertelde Jorge Rial, een Argentijnse tv-persoonlijkheid. Hij onthulde dit in het tv-programma ‘Intrusos’ op América TV.

“Tien miljoen pesetas”, vertelde Rial. Omgerekend meer dan 100.000 euro. “Dat is het bedrag dat elke maand van de rekeningen van Diego ging. Dat lijkt niet zo veel aangezien we het hier over Diego hebben, maar weet je wel hoeveel geld dat is? Diego herhaalde het zelf ook vaak: ‘Ik geef 50 gezinnen te eten en te drinken’. Dat gaat dan over gezinnen van leden uit zijn entourage, mensen die voor hem werkten, organisaties in Argentinië en ver daarbuiten.”

Rial maakt zich dan ook zorgen over het nu verder moet met die minderbedeelde families. “Waarom het zo belangrijk is om dit bedrag te onthullen? Omdat we ons nu moeten afvragen wie die kosten op zich gaat nemen. Wie gaat die tien miljoen pesetas nu betalen? Iemand moet het toch doen?”, aldus Rial.

Momenteel zijn alle rekeningen van Maradona nog geblokkeerd tot de verdere afhandeling van zijn erfenis.Total
0
Share