Jetro Willems

Jetro Willems smokkelde drugs als kind

Jetro Willems heeft als kind ooit drugs gesmokkeld van Curação naar Nederland, zo onthulde hij in een uitgebreid gesprek met Andy van der Meijde. De nu 26-jarige verdediger was destijds negen jaar oud, verteld hij. De linksback, die nu op huurbasis bij Eintracht Frankfurt speelt, offerde zichzelf op zodat zijn ouders ‘een startkapitaal zou hebben in hun nieuwe thuisland’.

In de laatste aflevering van het televisieprogramma Andy Niet te Vermeijde op Videoland vertelt Willems erover. “In eerste instantie hebben mijn ouders geprobeerd het mee te nemen. Maar dat ging niet. Toen heb ik mezelf opgeofferd. Ik zei: ‘doe maar bij mij’. Als ik dat voor mijn familie moet doen, dan doe ik dat gewoon”, blikt hij terug.

De drugs werd op de benen van Willems geplakt, die niet gecontroleerd werd op het vliegveld. Jonge kinderen werden destijds nog niet gecontroleerd. De smokkelactie verliep verder succesvol. “Dat was voor ons het licht. Alles ging daarna lopen. Mijn ouders kregen bijvoorbeeld werk.” Willems hield er zelf niets aan over, maar dat was ook zijn doel niet. “Ik wilde niets. Ja, nooit meer in die situatie terechtkomen. Ik zei tegen mijn ouders: ‘geef alles wat je mij wilde schenken maar aan mijn zus. Ik wil alleen een bal’. Uiteindelijk heeft die bal mijn leven gered.”
Total
0
Share