Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic wilde stoppen met voetbal: ‘Mijn gezin is ook belangrijk’

Zlatan Ibrahimovic wilde aan het einde van vorig seizoen stoppen met voetbal, zo onthult hij in een interview aan Sky Italia. De spits keerde na twee seizoenen bij Los Angeles Galaxy in januari 2020 terug bij AC Milan, en na een halfjaar vond hij het mooi geweest. Toch veranderde de huidige topscorer van de Serie A nog van gedachten.

In een gesprek met zijn oud-ploeggenoot Ambrosini, waarmee hij tussen 2012 en 2012 samenspeelde, liet hij weten dat hij erg twijfelde over zijn toekomst. Uiteindelijk besloot hij zijn aflopende contract niet te verlengen.

“Pioli vroeg me wat mijn plannen waren voor komend seizoen. Ik vertelde hem dat ik ging stoppen: ‘Het is genoeg geweest. De opoffering is te groot. Mijn gezin is ook erg belangrijk, ik ben hier helemaal alleen. Voor zes maanden zou ik kunnen blijven, maar ik wil niet nog een jaar.'” De trainer van Milan respecteerde de woorden van Ibrahimovic, zo verklaart de spits.

“De volgende dag spraken we opnieuw”, vervolgt Ibrahimovic. “Ik was er nog steeds van overtuigd dat ik mijn carrière wilde beëindigen. ‘Vergeet het nieuwe contract, ik ga er mee stoppen. Het is niet vanwege mijn leeftijd’, zei ik. Toen veranderde er plotseling iets: “Ik wilde geen spijt krijgen. Ik belde Milan op en liet weten dat ik nog een jaar door wilde gaan.”

Het was niet de eerste keer dat Zlatan overna dacht om te stoppen. “Bij Manchester United speelde het al. Ik was 36, 37 jaar oud.” Zlatan scheurde toen zijn kruisband af zijn rechterknie. “Na de blessure zei ik tegen mezelf dat ik door moest gaan zolang ik het vol kon houden”, zegt Ibrahimovic. “Wie ben ik zonder voetbal? Als je niet meer doet wat je 25 jaar hebt gedaan, is dat niet gemakkelijk. Ben ik er klaar mee? Nee, ik voel me nog te goed.”Total
0
Share