Steve Hodge

Dit is de eigenaar van het ‘Hand van God’-shirt van Diego Maradona

Voormalig Engels international Steve Hodge is de trotse eigenaar van het ‘Hand van God’-shirt, wat Diego Maradona in de de kwartfinale van het WK 1986 namens Argentinië droeg.

Hodge ruilde van shirtje met Diego Maradona en dat is misschien wel de beste beslissing van zijn leven. Ondanks dat volgens Amerikaanse experts het shirt omgerekend 1,6 miljoen euro waard is, is het niet te koop. “Ik heb het 34 jaar gehad en heb nog nooit geprobeerd het te verkopen”, zei Hodge tegen BBC Radio. “Ik vind het leuk om het te hebben. Het heeft een ongelooflijke sentimentele waarde.”

“Ik heb non-stop mensen aan mijn deur gehad en de telefoon ringt constant door alle tv- en radiostations en zelfs van buitenlandse stations. Maar wat ik ongemakkelijk en niet leuk vind, is dat ik heb artikelen op internet heb gezien waarin stond dat ik een miljoen of twee miljoen pond voor het shirt wilde hebben. Ik vind het respectloos en totaal verkeerd. Het is niet te koop. Ik probeer het niet te verkopen.”, sluit Hodge af.

De 58-jarige wisselde shirts met Maradona in het Azteca Stadium in Mexico nadat zijn twee beroemde goals – de ene een handbal en de andere een geweldige solo – Engeland had uitgeschakeld. Het Argentinië nr. 10 shirt is nu te zien in het National Football Museum in Manchester.Total
0
Share