Messi en Maradona

Messi krijgt boete van 600 euro voor eerbetoon aan Maradona

Lionel Messi heeft een boete van 600 euro gekregen voor zijn eerbetoon aan de overleden Diego Maradona. Na zijn treffer tegen Osasuna (4-0 winst) afgelopen zondag wisselde de Argentijn zijn wedstrijdshirt in voor een oud tenue van Newell’s Old Boys, waar Messi en Maradona beiden voor speelden.

Messi scoorde in de 73e minuut en bracht daarna zijn eerbetoon aan Maradona, die vorige week overleed aan een hartstilstand. Hij ontving volgens de regels een gele kaart, een speler die zijn of haar shirt uitrekt wordt bestraft met een gele kaart. De maximale straf van het shirt is 3000 euro, maar Messi lijkt nog gespaard te blijven. FC Barcelona kreeg ook een boete van 350 euro, de kans is groot dat ze in beroep gaan.

Trainer Ronald Koeman reageerde op het eerbetoon: “Het was een mooi gebaar en een mooi moment”, zei hij na afloop voor de camera van Barรงa TV. “Eerst het doelpunt zelf en daarna het eerbetoon. Een groots moment in alle opzichten. Ik wist nergens vanaf. Ik had het shirt ook niet eerder gezien.”Total
0
Share