Diego Maradona

Speler weigert minuut stilte voor Diego Maradona: ‘Hij is een pedofiel en verkrachter’

De Spaanse voetbalster Paula Dapena weigerde deel te nemen aan een minuut stilte voor Diego Maradona, in plaats daarvan zat ze op het veld en draaide ze met haar rug toe terwijl haar teamgenoten stonden.

Wereldwijd stond in de sportwereld stil bij de dood van de Argentijnse WK-winnaar, die vorige week op 60-jarige leeftijd stierf. Maar bij Viajes Interrias FF tegen Deportivo Abanca koos de 24-jarige Dapena ervoor om daar niet aan mee te doen.

“Zodra ik erachter kwam dat een minuut stilte voor Maradona gingen houden, weigerde ik dat te doen een verkrachter, pedofiel en misbruiker”, zei Dapena tegen het Spaanse AS.

Bron: SPORTBible

Er was niet verteld aan Dapena en haar teamgenoten dat ze een minuut stilte gingen houden, voordat ze het veld opliepen, meldt AS.

Terwijl de teamgenoten van Dapena ervoor kozen om de minuut stilte voor Maradona met gebogen hoofden in acht te nemen, kreeg Dapena wel steun en begrip van haar teamgenoten en coach, ook van de tegenpartij. De coach van Deportivo Abanca begreep de keuzes van haar.

‘Het is een ingewikkelde kwestie’, zeggen diverse journalisten in Argentinië. ‘Niemand mag worden gedwongen tot een herdenkingsmoment waarvan hij denkt dat het niet zou moeten plaatsvinden’, klinkt het.


Journalisten in Argentinië hebben er ook op gewezen dat het onrustige leven van Maradona niet volledig kan worden verdoezeld door zijn genialiteit als voetballer en de trots waarmee hij zijn land inspireerde en hielp.

Echter, Maradona beschuldigen een verkrachter en pedofiel te zijn is opruiend en onjuist, aangezien hij nooit schuldig is bevonden aan dergelijke misdaden. Dat kan strafbaar zijn.

Bron: Vía País

Ging Dapena hier te ver? Wordt vervolgd…Total
0
Share