Edison Cavani

Edinson Cavani dreigt geschorst te worden voor dit ‘racistische’ bericht

Edinson Cavani staat voor een onderzoek van de Engelse voetbalbond nadat de Manchester United-ster een aanstootgevende zin plaatste in een inmiddels verwijderd bericht op Instagram.

De 33-jarige aanvaller was zondag nog de redder van The Red Devils, nadat hij hoogstpersoonlijk een 2-0 achterstand tegen Southampton omdraaide in een 2-3 overwinning.

In de rust keek het elftal van Solksjaer nog tegen een 2-0 achterstand aan, maar nadat Cavani na de rust het veld in kwam begon het team beter te lopen. Hij leverde eerst de assist op Bruno Fernandes, en daarna scoorde Cavani zelf twee keer, inclusief de winnende goal diep in de blessuretijd.

Binnen enkele uren ging de Uruguyaan echter van held naar schlemiel. Hij belandde in een controversie, die hij zelf had veroorzaakt.

Cavani antwoordde op een vriend via zijn Instagram-verhaal die hem feliciteerde met zijn goede wedstrijd en zei ‘Gracias negrito’.

Direct vertaald betekent de uitdrukking ‘dankjewel zwarte’, echter lijkt dat geen goede vertaling, verklaren meerdere Spaanssprekende bronnen.

Een vergelijkbare situatie lijkt op waar Luis Suárez zich in 2011 bevond:

In zijn boek probeerde Suárez zijn gebruik van ‘negro’ te beargumenteren door te schrijven: “N egro kan verwijzen naar iedereen met zowel donker haar als een donkere huid en ik ben eraan gewend geraakt dat het woord op deze manier in het Spaans wordt gebruikt.”


“Mijn vrouw noemt me soms negro of de verkleinwoordversie, negrito. Mijn grootmoeder noemde mijn grootvader altijd ‘negrito’ en zij noemde mij ook af en toe”, schreef Suárez.

Terwijl Cavani, die zijn Instagram-post een paar uur later verwijderde, het (waarschijnlijk) niet slecht bedoelde, kan hij nog steeds in de problemen zitten nu de FA een onderzoek naar het bericht heeft gestart. Ze hebben al eerder onschuldig ogende berichten zwaar gestraft.

In september vorig jaar plaatste Manchester City-middenvelder Bernardo Silva een ‘grappige’ tweet waarin hij teamgenoot Benjamin Mendy vergeleek met een donkere reclamemascotte.

Bron: Daily Mail

Hoewel Mendy zei dat hij niet beledigd was door de tweet, werd Silva voor één wedstrijd geschorst en kreeg hij een boete van omgerekend €65.000.

Denk jij dat Cavani geschorst gaat worden?Total
0
Share