Luque en Maradona

Lijfarts van Diego Maradona aangeklaagd en huis onderzocht

Leopoldo Luque, de lijfarts van Diego Maradona, is zondag officieel aangeklaagd vanwege mogelijke nalatigheid wat kon leiden tot de dood van de legendarische voetballer. Zondag zou ook in het huis en kantoor van de arts huiszoekingen hebben plaatsgevonden, melden diverse Argentijnse media.

Luque was de laatste maanden verantwoordelijk voor de gezondheidstoestand van Maradona, die woensdag op zestigjarige leeftijd overleed aan een hartstilstand.

Maradona moest begin november een spoedoperatie ondergaan vanwege een bloedprop in zijn hersenen. Hiervoor werd hij behandeld door Luque in een ziekenhuis, en na de operatie ondersteunde hij de oud-voetballer bij zijn herstel in zijn huis.

De huiszoeking bij de arts is een onderdeel van het onderzoek naar naar de omstandigheden rondom de dood van de oud-voetballer. Volgens ooggetuigen zou er tijdens het herstel van Maradona een ruzie zijn geweest tussen hem en de lijfarts.

De dochters van Mardona wezen zaterdag naar Luque als degene die verantwoordelijk was voor de dood van hun vader. Argentijnse media schrijven dat de arts zich binnenkort moet verantwoorden bij de rechter op verdenking van medische nalatigheid.Total
0
Share