Mara Gomez

Eerste transvrouw ooit in het vrouwenvoetbal schrijft geschiedenis

Mara Gomez schrijft geschiedenis door de eerste transvrouw te worden die in het vrouwenvoetbal gaat spelen, nadat de Argentijnse voetbalbond (AFA) haar inschrijving bij haar club Villa San Carlos heeft bevestigd. Ze kan op 5 december haar debuut maken tegen Lanus.

Gomez bevestigde het nieuws op haar Instagram account en deelde een foto van de ondertekening van het contract, wat nog voor de coronapandemie was. Sindsdien wachtte ze op bevestiging van de Argentijnse voetbalbond.

In haar bericht schreef Gomez: “Vandaag ben ik officieel een speler van de hoogste categorie van het Argentijnse voetbal. De weg was lang, er waren veel obstakels, veel angsten en verdriet. Ik had nooit verwacht dat dit zou gebeuren en ik ben nu รฉcht gelukkig.”

De 23-jarige bedankt vervolgens veel mensen: “Dank aan alle mensen die mij vanaf het eerste moment hebben begeleid en gesteund en in mij hebben geloofd. Dank aan Villa San Carlos voor het feit dat ze mij de kans hebben gegeven. En uiteraard mijn vrienden en familie die me altijd hielpen en me kracht gaven.”Total
0
Share