Dick Advocaat

Dick Advocaat: ‘Feyenoord is echt het laatste wat ik doe’

Dick Advocaat heeft gister aangegeven dat Feyenoord zijn laatste kunstje wordt. De 73-jarige trainer van Feyenoord is al 39 jaar trainer: in 1981 begon hij al terwijl hij destijds nog voetballer was bij Sparta.

Na zijn pensioen als profvoetballer ging hij aan de slag bij Haarlem en werd hij onder andere trainer bij PSV, Glasgow Rangers, drie keer het Nederlands elftal, België, Rusland en Zenit Sint-Petersburg. Bij laatstgenoemde won hij in 2008 de UEFA Cup en de Supercup.

Gister keerde hij met Feyenoord terug in Rusland om te spelen tegen CSKA Moskou. “Ik heb er een geweldige tijd gehad, bij Zenit en het nationale elftal”, vertelt Advocaat. “De mensen blijven vriendelijk en je wordt herkend, ze willen op de foto. Dat is best leuk in zo’n ver land, ik ben er al een tijdje weg.”

Presentator Jan Joost van Gangelen geeft aan dat ze in Rusland betalen ‘als de neten’ en dat hij zich wel kan voorstellen dat Advocaat dacht: nu is het tijd daar naartoe te gaan.

“Nou, nu niet meer hoor. Nee, Feyenoord is echt het laatste dat ik doe. Bij mij weet je het nooit, maar laat ik het maar weer zeggen”, reageert Advocaat. “Dus in principe stop je? Maar als Saudi Arabië komt voor vijftien miljoen euro..”, zegt Van Gangelen met een knipoog. “Dan kunnen wij er samen heen!”, zegt Advocaat vervolgens lachend.Total
0
Share