Messi en Maradona

Diego Maradona en Lionel Messi hebben één wedstrijd samengespeeld

Diego Maradona en Lionel Messi worden beide beschouwd als twee van de grootste voetballers aller tijden en in 2005 speelde ze zelfs samen een wedstrijd.

In 2005 was Messi slechts 18 jaar oud en speelde dat seizoen al zeven keer in de La Liga voor Barcelona. Mede dankzij hem werden ze dat jaar kampioen en werd hij vergeleken met Maradona.

Iedereen die ze wilde vergelijken kreeg daar de kans voor, want de tiener speelde samen in een Argetijns All Stars-team met de destijds 45-jarige Maradona.

Sergio Agüero, Diego Simeone en Juan Sebastian Veron speelden ook mee in de wedstrijd, maar alle aandacht ging naar wellicht de beste twee nummer 10’s ooit.


Het is duidelijk uit de hoogtepunten dat de twee mannen op hetzelfde niveau zitten met passes, een-tweetjes en allerlei schijnbewegingen die voor de verdedigers moeilijk te volgen zijn.

Niet alles gaat goed, maar het is duidelijk te zien dat deze twee van een andere wereld zijn.

De twee speelde in 2007 ook nog een keertje voetvolley samen tegen onder andere Carlos Tevez:


Na het overlijden van Diego Maradona woensdagmiddag kon Lionel Messi niet uitblijven met een reactie:

“Een heel trieste dag voor alle Argentijnen en voor het voetbal. Hij verlaat ons maar gaat niet weg, want Diego is voor eeuwig. Ik bewaar alle mooie momenten die ik bij en met hem heb geleefd en ik wilde van de gelegenheid gebruik maken om mijn condoleances te betuigen aan al zijn familie en vrienden. Rust in vrede.”Total
0
Share