Vrouwenvoetbal

Vrouwelijke profvoetballer geeft tegenstander karatetrap in het gezicht

Een Braziliaanse voetballer is voor zes wedstrijden geschorst nadat ze een tegenstander creperend van de pijn op de grond had achtergelaten door een vliegende karatetrap. Dit speelt

Janete, met rugnummer 7, deed de naam van haar vrouwenvoetbalteam Tiradentes – wat letterlijk in het Nederlands letterlijk tanden verwijderen betekent – eer aan met de karate special. Tiradentes speelt betaald voetbal op het tweede niveau in Brazilie.

Op beelden van het moment is te zien dat ze haar rechtervoet hoog in de lucht hief en contact maakte met het hoofd van een andere teamspeler.

Check de beelden hier:


De 24-jarige kreeg een directe rode kaart voor haar actie, die plaatsvond tijdens de wedstrijd van Tiradentes tegen Ceara op het tweede niveau Women’s League in Brazilië.

Voorafgaand aan haar schorsing van zes wedstrijden vertelde ze het volgende: “Ik weet niet hoe ik moet uitleggen hoe ik me voel. Ik had niet verwacht dat dit ging gebeuren. Het heeft me erg verdrietig gemaakt. Als je de video bekijkt, keek ik recht naar de bal en zag ik de andere speler niet aankomen.”

“Ik wist eerlijk gezegd niet dat ze er was. Het was niet opzettelijk. Ik zou zoiets nooit doen.” sluit ze af.Total
0
Share