Pistool

Oud-international ontvoerd door mislukte weddenschap

Oud-international Christian Obodo is afgelopen zondag ontvoerd. De 36-jarige oud-middenvelder, 21-voudig international van Nigeria werd gedwongen door gewapende mannen om mee te gaan. Hij werd in de kofferbak van zijn eigen auto gelegd en beroofd, maar kwam uiteindelijk weg zonder verwondingen. Obodo vertelt dat de kidnappers hadden verloren met een weddenschap op de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd van Nigeria tegen Sierre Leone (4-4) en daarom kozen om hem te ontvoeren en beroven.

Het verwarrende is alleen: Obodo stopte in 2017 met voetbal en speelde dus helemaal niet mee met dat duel.

Obodo werd ontvoerd in de Nigeriaanse stad Warri, nadat hij zijn auto had geparkeerd om boodschappen te doen. “Ik werd niet ver van mijn huis onder schot gehouden, ze duwden mijn vriendin uit de auto en ik werd gedwongen om op de bijrijdersstoel te gaan zitten. Ze begonnen me te slaan en dreigden me in mijn hoofd te schieten als ik niet kalm en stil zou blijven. Één van de mannen herkende mijn naam als voetballer”, vertelt Obodo aan de BBC. Hij vertelde ook dat zijn kidnapping te maken had met een mislukte weddenschap op de nationale ploeg van Nigeria.

Het Nigeriaanse elftal gaf afgelopen vrijdag een 4-0 voorsprong uit handen tegen Sierra Leone en speelden daardoor met 4-4 gelijk. De ontvoerders vertelden dat ze hadden ingezet op een doelpunt van de Nigerianen in de tweede helft, wat niet kwam, en daardoor veel geld verloren hadden. Obodo speelde overigens helemaal niet mee in deze wedstrijd, want hij is al ruim drie jaar gestopt. “De ontvoerders vertelden me hoe ze geld hadden verloren door het resultaat van Nigeria tegen Sierra Leone. Ze hebben mijn oorbellen van diamant, horloge en ketting genomen en vroegen me om geld, maar ik had alleen maar bankpasjes bij me.”


De ontvoerders gooiden Obodo in de kofferbak, terwijl ze rond reden en zijn bankrekeningen plunderden met zijn pasjes. “Ik heb vier uur in de snikhete kofferbak gelegen. Ze reden naar verschillende plekken, ik had geen idee waar ik was. Ik kan wel zeggen dat ze redelijk ervaren waren met de diefstal vanaf mijn bankrekening. Ze bleven eindeloos cashgeld opnemen, ze namen daar alle tijd voor. Terwijl ik in de kofferbak lag. Op het moment dat ze realiseerden dat er niet meer geld te halen viel, reden ze me naar een donkere plek. Daar werd ik gedumpt en mocht ik vertrekken.”

Ex-Super Eagles player, Christian Obodo, regains freedom - P.M. News

Obodo stopte in 2017 met profvoetbal. In zijn carrière speelde hij onder andere bij Perugia, Fiorentina, Udinese, Torino, Lecce (in Italië), het Wit-Russiche Dinamo Minsk, het Portugese Olhanense, het Griekse AO Xanthi, Concordia Chiajna en Pandurii Targu Jiu (allebei in Roemenië) leidde. De oud-middenvelder speelde ook 21 interlands voor de Nigeriaanse nationale ploeg, met wie hij in 2006 actief was op de Afrika Cup.Total
0
Share