Erling Haaland

FC Barcelona wees Haaland af voor een bizarre huurdeal

Barcelona sloeg in januari 2019 de kans af om een 18-jarige Erling Braut Haaland te contracteren en koos ervoor om Kevin-Prince Boateng te huren. Dat onthuld Mundo Deportivo.

Haaland heeft zich sindsdien sterk ontwikkeld, maakte vorig jaar een transfer naar Borussia Dortmund en is één van de grootste talenten ter wereld.

Maar hij had zijn beroep kunnen uitoefenen in Camp Nou, vertelt voormalig Barcelona-directeur Javier Bordas. Hij onthulde dat de club een kans had om Haaland te halen toen hij nog voor RB Salzburg speelde.

Toen hem werd gevraagd waarom de 20-jarige niet de overstap maakte, zei Bordas: “Omdat ze me vertelden dat hij geen type Barça-speler was. Soms negeerde Bartomeu (destijds president van Barcelona) het technische advies, maar de waarheid is: bij dit soort spelers weet je het niet. Je weet niet welke prestaties ze kunnen leveren.”

Barça koos destijds voor de 31-jarige Kevin-Prince Boateng. Hij arriveerde in januari en speelde slechts vier keer in zijn huurperiode van zes maanden.


Ondertussen heeft de Noorse international Haaland dit seizoen 10 doelpunten gescoord in 10 wedstrijden voor Dortmund.Total
0
Share