Pep Guardiola

Pep Guardiola dichtbij nieuw contract

Het Engelse The Telegraph meldt dat Manchester City-trainer Pep Guardiola dichtbij het verlengen van zijn contract is. De 49-jarige coach zit al sinds 2016 bij de club en ondanks dat zijn contract volgende zomer afloopt, zou hij graag willen blijven. Het bestuur zou ook graag doorwillen met de Spanjaard.

Guardiola begon zijn trainerscarrière in 2007 bij FC Barcelona B, het tweede team van de Catalanen. Na één seizoen werd hij trainer van het eerste team, waar hij erg succesvol mee was. Met Barcelona won hij twee keer de treble, twee keer de supercup en ook twee keer het WK voor clubs.

Na vier jaar Barcelona en een sabbatical van een jaar ging hij bij Bayern München aan de slag, waar hij minder succesvol was, maar nog steeds prijzen won. Hij won drie keer de Bundesliga, twee keer de Duitse Beker, het WK voor clubs en de UEFA Super Cup.

Sinds 2016 is hij trainer van Manchester City en ondanks dat hij daar nog steeds niet met zijn club het ultieme doel heeft bereikt door hun eerste Champions League te winnen, won hij wel al twee keer de Premier League, één keer de FA Cup, drie keer de League Cup en twee keer de Community Shield.Total
0
Share