Stadion

Half januari mogelijk weer publiek in stadions

De NOS meldt zojuist dat er gesproken wordt om vanaf half januari weer publiek bij voetbalwedstrijden toe te laten. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft hierover vanochtend gesproken met de evenementenbranche. Het plan is om mid-januari proeven in testsituaties uit te voeren om voetbalwedstrijden, concerten en bioscoopbezoek met meer publiek mogelijk te maken.

Een belangrijke voorwaarde voor proefevenementen is dat de regio waar het evenement plaatsvindt geen risicogebied is. Het risiconiveau moet maximaal niveau 1 zijn. De evenementenbranche gaat samen met onderzoeksinstituut TNO en de TU Delft gegevens verzamelen en gekeken wordt dan naar het gedrag van de bezoekers, de luchtkwaliteit in een gebouw, het gebruik van mondkapjes, desinfectie en de gevolgen voor kwetsbare groepen.

Keijzer heeft ingestemd op twee voorstellen: voetbalwedstrijden en concerten waarbij het publiek moet zitten. De evenementensector wil gaan werken met een toegangsbeleid voor het publiek. Om binnen te komen moeten mensen in ieder geval een recente negatieve PCR-coronatest hebben. โ€œDit is goed voor de Nederlandse bevolking. Die snakt naar weer met elkaar naar de film of een evenement gaanโ€, aldus Keijzer.Total
0
Share