Frank de Boer

Dit verdient bondscoach Frank de Boer

De interlands worden aankomende week weer gespeeld en dat betekent dat wij weer mogen genieten van bondscoach Frank de Boer. Maar wat verdient hij nou eigenlijk?

Quote zette alles netjes op een rijtje. Het maandblad schatte Frank’s vermogen in 2017 op 23 miljoen euro. Dat geld voetbalde hij bij elkaar bij clubs als Ajax en FC Barcelona, maar de Boer speelde ook nog kort in de zandbak. Tijdens zijn trainersjaren bij Ajax tussen 2010 en 2016 ontving hij geen minimumloon: naar verluidt streek hij in Amsterdam op zijn hoogtepunt één miljoen euro per jaar op.

Het bondscoachschap is geen erebaan: zo streek Ronald Koeman naar verluidt zeven miljoen per jaar op, terwijl Bert van Marwijk het in zijn hoogtijdagen het met bijna 2 miljoen deed. Frank de Boer doet het voor iets minder: hij moet het met 5 miljoen euro per jaar doen.

© KNVB

Voordat Frank de Boer als bondscoach aan de slag ging, heeft hij vier verschillende clubs getraind. We kennen zijn periode bij Ajax nog goed, maar daarna ging het allemaal wat minder. Frank’s kortstondige verblijven bij Internazionale en Crystal Palace waren sportief geen succes, financieel wel. De club uit Milaan zette hem na 84 dagen op straat, maar hij kreeg wél een afkoopsom van 1,5 miljoen mee. In Londen, bij Crystal Palace, verging het Frank niet veel beter. Sterker nog, daar moest hij na 77 dagen inrukken. Dit keer met 2,5 miljoen, dat wel.

Na een teleurstellende Europese carrière vertrok De Boer naar de andere kant van de oceaan, en ging als coach bij Atlanta United aan de slag. Het is onduidelijk wat hij daar in twee jaar verdiende, maar alles bij elkaar kunnen we er echter vanuit gaan dat het vermogen van de coach en oud-voetballer de 30 miljoen euro overstijgt.Total
0
Share