Ryan Gravenberch

Ryan Gravenberch bij het Nederlands Elftal gehaald

Ryan Gravenberch is bij het Nederlands Elftal gehaald. De achttienjarige Ajax-middenvelder debuteert daarbij in de selectie van Oranje. Hij traint vandaag nog mee met Jong Oranje en zal donderdag aansluiten bij de selectie van Frank de Boer.

Hij vervangt Tonny Vilhena, die het trainingskamp moest verlaten vanwege een positieve coronatest. Ook Mohamed Ihattaren kon zich niet melden vanwege ziekte, vandaar dat Gravenberch zijn debuut bij het Nederlands elftal kan maken.

De debutant laat tegenover FOX Sports weten hoe hij van de bondscoach te horen kreeg dat hij zich mag melden in Zeist.

“Ik kreeg vanochtend een belletje van de bondscoach”, vertelt hij. “Hij belde me en ik dacht: van wie is dit nummer? Toen stuurde hij me daarna een appje dat ik had gebeld. Daarna belde De Boer me nog een keer en toen zei hij: ‘Ik wil je meenemen voor de twee wedstrijden’ (in de Nations League tegen Bosniรซ & Herzegovina en Polen, red.).”

“Normaal gesproken neem ik anonieme nummers niet op. Misschien maakt iemand een grapje met mij ofzo”, vervolgt Gravenberch. “Maar de bondscoach had eerst een bespreking en daarna belde hij mij terug. En toen kreeg ik te horen dat hij me wilde meenemen.”
Total
0
Share